Trafiksikkerhed

 
Trafiksikkerhed

SCT Transport sætter sikkerhed og ikke mindst trafiksikkerhed i højsædet. Alle vores chauffører bliver instrueret om gode råd og adfærd i trafikken, inden de sætter sig bag rattet på vores biler.

Vi har megen fokus på alle ulykker, men specielt højresvingsulykker gør vi en stor og ekstra indsats for at undgå.

Seneste tiltag er, at SCT Transport i samarbejde med Copenhagen Metro Team CMT, har undervist elever fra Grøndals Vænge Skole omkring trafiksikkerhed. I forbindelse med det forestående metrobyggeri, vil der være en forøget kørsel med lastbiler i og omkring flere københavnske skoler og dermed en øget risiko for ulykker, som ingen ønsker at være part i. Fremover vil vi derfor være mere synlige og aktive i undervisningen af bl.a. skoleelever.

Undervisningen har givet gode resultater og vi kan se, at eleverne har fået en større forståelse for de risici der opstår i trafikken.

Vi kan kun opfordre til at flere får denne viden, og bringer indslag fra TV Lorry sendt i februar 2012: Indslag fra Lorry

Meget apropos kører Børneulykkesfonden i øjeblikket en kampgane ”Trafiksikkerhed i øjenhøjde” som har fokus på forebyggelse af børneulykker samt forebyggelse af højresvingsulykker.  SCT Tranport bakker op omkring dette tiltag og vil gerne her igennem henvise til Børneulykkesfondens materiale. ”Trafiksikkerhed i øjenhøjde”

Vi opfordrer også til at se Rådet for Trafiksikkerhed lille film om højresvingsulykker og blinde vinkler her: Højresvingsulykker